Meksikolainen kahvi
Kokonaisaika
25 minuutit
Annosmäärä
10
Ainesosa
8
Ainekset
Kahvi
- 3 litraa vettä
- 100 g pehmeää, ruskeaa sokeria
- 4 rkl kanelijauhetta
- 4 kokonaista neilikkaa
- 200 g kahvijauhetta
- 125 g suklaanmakuista siirappia
- 1 tl vaniljauutetta
Tarjoiluun
- Kermavaahtoa
Tee näin
- Laita vesi, sokeri, kaneli ja neilikat suureen kattilaan ja kuumenna poreilevaksi. Sekoita, jotta sokeri liukenee. Sekoita mukaan kahvi ja laske lämpöä hieman, peitä ja anna porista vielä 5 minuuttia.
- Sekoita mukaan suklaasiirappi ja vaniljauute, ota kattila pois lämmöltä. Anna seistä 5 minuuttia, jotta kahvipurut laskeutuvat. Siivilöi kahvi kahvipannuun tai kuppeihin ja heitä käytetyt purut pois. Tarjoile kermavaahdon kanssa.
Vinkkejä
- Aito meksikolainen suklaa tunnetaan kanelivivahduksestaan.
- Tee kahvista hienostuneen näköistä käyttämällä kahvisekoitinta ja ripottelemalla päälle kaakaota tai kanelia.