Pienet toffeeomena-tacot
Kokonaisaika
55 minuutit
Annosmäärä
12
Ainesosa
11
Ainekset
- 30 g voita sulatettuna
- 1 paketti Old El Paso™ Mini Stand ‘N’ Stuff™ Soft Flour -tortilloja
- 2 ruokalusikallista kidesokeria
- 1 1/4 teelusikallista jauhettua kanelia
- 4 keskikokoista Granny Smith -omenaa kuorittuna, ilman siemenkotaa ja 1 cm:n kokoisina paloina
- 100 g ruokokidesokeria
- 1 ruokalusikallinen sitruunamehua
- Hyppysellinen suolaa
- 175 ml kuohukermaa
- 2 ruokalusikallista tomusokeria
- 50 g karamelli- tai toffeekastiketta
Tee näin
- Lämmitä uuni 200 °C:seen (kiertoilmauuni 180 °C:seen), kaasu-uuni asteikkoon 6.
- Aseta tortillat uunipellille ja sivele kevyesti sulatetulla voilla.
- Sekoita kidesokeri ja 1/4 teelusikallinen kanelia pienessä kulhossa. Sirottele tortillojen sisä- ja ulkopuolelle.
- Leivo 5–7 minuuttia tai kunnes ne ovat ruskistuneet reunoilta ja tuntuvat kiinteiltä sormissa. Siirrä ne ritilälle ja anna jäähtyä 10 minuuttia (niistä tulee rapeita jäähtyessään).
- Sekoita sillä välin omenat, ruokokidesokeri, sitruunamehu, jäljellä oleva kaneli ja suola keskenään isolla tarttumattomalla paistinpannulla ja aseta keskilämmölle. Keitä 9–11 minuuttia välillä sekoittaen, kunnes omenat ovat kypsiä ja kullankeltaisia.
- Sekoita kuohukerma ja tomusokeri jäähdytetyssä kulhossa sähkövatkaimella suurella nopeudella, kunnes muodostuu pehmeitä huippuja.
- Levitä omenaseos leivottuihin tortilloihin ja laita jokaisen päälle lusikallinen kermavaahtoa sekä ripottele päälle karamelli- tai toffeekastiketta. Tarjoile välittömästi.
Vinkkejä
- Ripottele kermavaahdon päälle hieman enemmän kanelia antamaan lisämakua.
- Haluatko hieman säväkämpää makua makeaan? Ranskankerma on mukava vastine kermavaahdolle.
- Voit halutessasi käyttää pursotettavaa kermavaahtoa tai valmiskermavaahtoa purkista vaahdotetun kuohukerman sijaan nopeuttamaan valmistusta.